Hållbar svensk odling i generationer
(Petroselinum crispum)
Säsong Juli - Oktober
Persiljan är god som krydda och vacker som garnering. Den passar i de flesta sammanhang och ger fin smakbrytning och ett vitamintillskott av bland annat vitamin A, vitamin C och järn.
Det finns två varianter av Persilja, Bladpersilja och kruspersilja, smaken är lite mildare i Bladpersiljan. Persilja har odlats i minst 2000 år och kommer ursprungligen från medelhavsområdet.
Bästa förvaring av persilja är svalt. Eller att låta knippen stå i ett vattenglas. Du kan använda persilja i dem flesta matsammanhang. Vanligtvis använder man bladen, men stjälken och roten är även dem användbara.
Ellenholm & Vadensjö
Kustvägen 146
261 75 ASMUNDTORP
Munkebäcks gård • Toftavägen 147 • 261 76 Asmundtorp
© Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB. Alla rättigheter förbehållna.